Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täällä siis on hoitajien hoitopäiväkirja!
Tänne kaikki hoitotarinat.
Annan pisteitä jokaisesta hoitotarinasta.
Mitä huolellisesti tarinan kirjoitat, sitä enemmän pisteitä annan.
Pyrin vastaamaan hoitotarinoihin usein.

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Romppu

13.01.2018 07:57
Tulin tänään talli Onnenkaivoon katsomaan uutta hoitohevostani Flapparetiä eli Flapiä. Minua ei huolettanut, vaikka se oli ori, sillä se oli kuulemma tosi kiltti. Olin ihan intopiukeana saapuessani tallin pihaan. Tallin omistaja Christa oli minua vastassa.
-Hei ja tervetuloa hoitajaksi! Haluatko hakea Flapin tarhasta? Christa kysyi.
-Tietysti! innostuin ja nappasin Christan pitelemät riimun ja riimunnarun käteeni.
-Muista, että voit pian ostaa omiakin varusteita Flapille, Christa hymyili. Minäkin hymyilin, enkä voinut enää pidetälle riemunkiljuntaa, kun näin Flapin tarhassa. Se oli niin söpö! En edes välittänyt siitä, että ori oli täysin mudan peitossa, ihana hulmuharja oli jo lumonnut minut. Christa nauroi reaktiolleni, hänellähän oli koko talli täynnä söpöjä hevosia. Isompana minäkin halusin olla tallinpitäjä!
-Flaaaaaap, kutsuin ponia, joka ravata jolkotteli luoksemme. Kurkotin koskettamaan sen pehmoista turpaa.
-Iiiiik! En kestä, olet niin suloinen, vaikeroin ja halasin Flapin kaulaa, vaikka takkini menikin mutaiseksi. Pujotin riimun Flapin päähän ja kiinnitin riimunnarun leuan alle. Maiskautin unelmieni ponille ja lähdimme liikkeelle kohti tallia. Ohjasin Flapin ponitalliin, joka oli maalattu kauniin punaiseksi. Peltikatto oli musta: täydellisen maalainen. Talutin Flapin karsinaansa, kunhan Christa oli ensin näyttänyt sen paikan minulle.
-Haluatko nyt harjata Flapin lainaharjoilla? Christa tiedusteli.
-Joo! hymyilin. Laitoin Flapin kalteriin kiinni tallisolmulla ja taputin sen pyöreää peppua, joka pölisi oikein kunnolla!
-Sinä olet ihan hirmuisen likainen, höpisin Flapille, joka lepuutti toista takajalkaansa. Pian Christakin saapui harjalaatikon kanssa. Otin korin käteeni ja laskin sen sitten maahan
-Minun pitää nyt mennä, mutta olen tuolla toimistossa jos tulee kysyttävää, Christa ilmoitti ja osoitti käytävän päähän.
-Okei, eiköhän me selvitä! virnistin katsoen Flapiin. Ori tutkaili minua paksun otsatukkansa alta. Otin harjakorista juuriharjan ja aloin raaputtamaan sillä Flapin harmaankirjavia jalkoja puhtaiksi. Muta pöllysi suuhunikin asti ja jouduin jatkuvasti yskimään. Juuriharjan jälkeen otin kumisuan ja kävin läpi Flapin paksun talvikarvan kaulan, selän ja kylkien kohdalta. Flap tuntui nauttivan harjauksesta, sillä se teki huulillaan hassuja ilmeitä ja oli ummistanut silmänsä. Se sai tietenkin minut nauramaan. Jatkoin harjaamista pölyharjalla, jota puhdistin aina välillä piikkisukaan, etten vain kuljettaisi likaa ympäri Flapiä. Sitten oli pehmeänharjan vuoro, jolla silotin kaikki Flapin karvat siisteiksi ja silkkisen kiiltäviksi. Lopputulos näytti jo varsin hyvältä, mutta vielä ei ollut valmista. Kaivoin nimittäin harjakamman esiin, sillä Flapin harjaankin oli tarttunut mutakokkareita. Kunnon sottapyttyponi! Sain olla varovainen, ettei Flapilta irtoaisi hirveästi harjaa, olihan sillä ihanan paksu hulmuharja, mutta silti piti hinkuttaa oikein olan takaa. Otsatukkakin oli jo kunnon työmaa, mutta Flap pysyi onneksi kiltisti paikoillaan koko operaation ajan.
-Sinä olet ihan paras, suputin ohimennen sen pörröiseen korvaan. Flap pärskähti ikäänkuin vastaukseksi. Puhdistin lopuksi vielä kaviot, joita Flap kannatteli kiltisti ylhäällä. Sitten olin vihdoin valmis! Flap oikein kiilsi, joten minun oli pakko ottaa siitä pari kuvaa. Peruuttaessani taaksepäin olin kuitenkin vähällä törmätä Christaan!
-Mites täällä sujuu? Oho, oletkin saanut Flapin tosi puhtaaksi! Christa hämmästeli. Hymyilin vaivautuneena, eihän tuonut ollut temppu eikä mikään.
-Minusta on vain kiva hoitaa hevosia, hymähdin.
-Seuraavalla kerralla saatkin jo ratsastaa, jos siis haluat, Christa paljasti. Äh, miten kestäisin yön yli ilman Flapiä!
-Voit nyt irrottaa sen ja sanoa heipat, Christa selitti. Rutistin Flapia oikein lujaa saadakseni tallifleecen täyteen vaaleita karvoja.
-Heippa, satuponi, kuiskasin vielä sen korvaan. Sitten irrotin riimunnarun seinästä ja otin riimun pois Flapin päästä. Se katsoi hetken perääni, mutta upotti sitten turpansa heinäkasaan.
-Heippa, tulen heti huomenna uudelleen! huikkasin vielä Christalle, ennen kuin lähdin kohti kotia. Ehkä näkisin yöllä unta Flapista...

~Romppu

Vastaus:

Mahtava tarina! Saat tästä täydet 20p :)

-Christa

©2018 tallionnenkaivo - suntuubi.com